FRANZ LISZT KAMERKOOR STOPT NA 34 JAAR

Op 18 november geeft het Franz Liszt Kamerkoor zijn laatste concert. Het koor is opgericht in 1984 en heeft dus 34 jaar bestaan. Dit laatste concert is op zondag 18 november om 15.00 uur in de Amstelkerk te Ouderkerk a/d Amstel. Veel oud-leden zullen daarbij aanwezig zijn en een aantal daarvan zingt met dit concert mee.

Op het programma staan hoogtepunten uit het repertoire. Uiteraard werken van Liszt, maar ook van andere geliefde componisten zoals, Purcell, Finzi, Whitacre, Lassus, Guastavino en Fauré. Ter gelegenheid van het eerste lustrum in 1989 componeerde Jan Raas voor ons het ‘Liebeslied’. Ook dat zal ten gehore worden gebracht.

Na afloop van dit korte concert (ca. een uur) worden alle bezoekers uitgenodigd voor de slotreceptie in de naast de kerk gelegen ‘Amstelstroom’. Daar zullen wij feestelijk het glas heffen op 34 jaar zang en muziek met het Franz Liszt Kamerkoor.

PROJECTZANGERS GEVRAAGD

Voor het zomerconcert op 3 juni in de Engelse Kerk in Amsterdam heeft het Franz Liszt Kamerkoor plaats voor projectzangers bij de sopranen, tenoren en bassen.

Op het programma staan werken van onder meer Dvorák, Brahms, Reger, Dyson en Wadely.

Wij vragen: geschoolde zangers, die zelfstandig hun partij kunnen instuderen (midi oefenbestanden zijn desgewenst beschikbaar).

Wij bieden: prachtige muziek die we in ontspannen sfeer, met extra aandacht voor koor- en ensembletraining, concertrijp gaan maken.

Repetities op dinsdagavond van 19.45 tot 22.15 uur in het stiltecentrum van De Buitenhof, Nieuw Herlaer 2, 1083 BD Amsterdam (Buitenveldert).

Meer info bij Eric Jan Joosse, dirigent (020) 496 42 49 of Frans Mollee, voorzitter (020) 6006011 of plaats hieronder een reactie

DIERENDAG IN MEI

Op 21 mei zong het koor voor een volle Engelse kerk. Er was veel waardering voor het gevarieerde programma dat was samengesteld rondom het thema ‘Dierendag in mei’. Voor de pauze feestelijke muziek van Schein, maar ook een drietal stukken waarbij de zwanen langzaam langs dreven. Ter afwisseling speelde pianist Kees van Zantwijk een prelude van Bach en een Nocturne van Chopin. Veel indruk maakten de Animal crackers: snelle en beeldende toonzettingen van Whitacre op onzin gedichten van Ogden Nash. Na de pauze was er alle tijd voor Captain Noah and his Floating Zoo van Flanders & Horovitz! Een feestelijk slot van een mooi concert.noah

Het volgende concert is op 10 december. Op het programma staat werk van onder andere Mendelssohn, Pachelbel, de Victoria, Klimek en Hassler.

Er kunnen zich nog zangers en zangeressen melden die op projectbasis aan dit concert mee willen doen!

WINTERCONCERT

O, kom er eens luisteren! Op 4 december 2016 zing het koor liederen met een winters karakter. Over ijspegels, een stormachtige zee en heel veel sneeuw. Natuurlijk komt Sint Nicolaas, de kindervriend en patroon van de zeevarenden, tijdens dit concert ook voorbij.

nicolaaskapel-nijmegen

Sint Nicolaaskapel, Nijmegen

SPAANSE KLANKEN IN DE HERMITAGE

Hermitage 1Op zondag 22 mei zong het koor in de Hermitage aan de Amstel het programma ‘Spaanse klanken’.  Voor een goed gevulde kerkzaal werden werken van Guerrero en de Victoria uitgevoerd. De liederencyclus ‘Indianas’ van de Argentijnse componist Carlos Guastavino maakte veel indruk op het publiek, mede door de superieure begeleiding van pianist Peter van de Kamp.

foto: Laurens Meijer, Hermitage

ADVENTSCONCERTEN

DSCF4933De adventsconcerten van het koor zijn weer voorbij. Met veel succes en plezier is er gezongen en door onze solisten (Gerlieke Aartsen, hobo en Cees van der Poel, orgel) gemusiceerd. In de Engelse kerk aan het Begijnhof in Amsterdam en DSCF4925ain de Thamerkerk in Uithoorn trad het koor op voor een enthousiast publiek.

Op de website van de SCAU vindt u een impressie.

(Foto’s: Ruurd van der Weg)

ERIC JAN JOOSSE VIJFENTWINTIG JAAR DIRIGENT

In september 2015 is Eric Jan Joosse 25 jaar als dirigent verbonden aan ons Frans Liszt Kamerkoor. Deze bijzondere gebeurtenis is gevierd in het rustieke De Rijp. Eric Jan werd door het koor toegezongen met een aangepaste versie van ‘As torrents in summer’ van Edward Elgar. Daarvóór genoot hij, samen met het koor van het vocale dameskwintet ‘Suono Chiaro’. Zij brachten een sfeervol programma: Cantemus! Werkelijk een lust voor het oor. Met een lunch en een foto op de brug werd het feest afgesloten.De Rijp 2015

OPEN REPETITIE

koor-2Op dinsdag 19 januari houdt het koor een open repetitie voor wie mee wil doen met de voorjaarsconcerten van 22 en 29 mei. Zangers en zangeressen met belangstelling om op projectbasis met ons mee te zingen zijn van harte uitgenodigd op onze repetitie locatie: Zorgcentrum de Buitenhof in Amsterdam Buitenveldert. De open repetitie start om 19.45 uur.

Neem voor meer informatie contact op met Frans Mollee, voorzitter (020-6006011) of Eric Jan Joosse, dirigent (020-4964249)