Meest recente berichten

FRANZ LISZT KAMERKOOR STOPT MET ‘MY SPIRIT SANG ALL DAY!’

Op zondag 18 november zong het Franz Liszt Kamerkoor voor het laatst. Ditmaal voor een overvolle Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Met het programma “My Spirit sang all day” nam het koor in stijl afscheid van het trouwe publiek. Dit laatste concert vormde een feestelijke afsluiting van vele jaren met mooie concerten, fijne repetities en blijvende vriendschappen. Voor deze gelegenheid was het koor uitgebreid met drie oud-leden. Er waren hoogtepunten te horen uit 34 jaar Franz Liszt Kamerkoor: werken van Lassus, Finzi, Guastavino, Whitacre, Raas (het speciaal voor het koor geschreven Liebeslied) en uiteraard Franz Liszt. De begeleiding was in vaardige handen: Kees van Zantwijk op de vleugel en Cees van der Poel op orgel.

(foto: Guus Mollee)

Tenor Jaap Montagne zong The Fox van Peter Warlock, met Eric Jan Joosse op de vleugel. Sopraan Marleen Brester kreeg samen met haar dochter en kleindochter het podium voor vier terzetten: van de la Halle, Brumel en Mendelssohn. Op de foto (Paul Elshof) de drie generaties met de bloemen.

Alle aanwezige oud-leden schaarden zich aan het eind van het concert bij het koor en samen zongen zij de ‘Cantique de Jean Racine’ van Faure: een indrukwekkend besluit van een gevarieerd concert en meteen ook de laatste tonen van het Franz Liszt Kamerkoor.

Na afloop werd en nog druk nagepraat in de nabijgelegen Amstelstroom. Onder het genot van een hapje en een drankje werden herinneringen opgehaald door voorzitter Frans Mollee en oud-voorzitter Jan Noorlag. Uiteraard werd dirigent Eric Jan Joosse op gepaste wijze bedankt voor zijn 28 jaar verbondenheid aan het koor.

Ook op deze plaats, de website, bedanken wij ons publiek, onze begeleiders en solisten, onze oud-leden, onze ‘Vrienden van het Franz Liszt Kamerkoor’, onze subsidiegever het ‘Amsterdams Fonds voor de Kunsten’ en u als lezer voor de betrokkenheid bij het Franz Liszt Kamerkoor.

  1. FRANZ LISZT KAMERKOOR STOPT NA 34 JAAR Geef een reactie
  2. VOORJAARSCONCERT Geef een reactie
  3. PROJECTZANGERS GEVRAAGD Geef een reactie
  4. OP WEG NAAR BETHLEHEM Geef een reactie
  5. DIERENDAG IN MEI Geef een reactie
  6. WINTERCONCERT Geef een reactie
  7. SPAANSE KLANKEN IN DE HERMITAGE Geef een reactie
  8. ADVENTSCONCERTEN Geef een reactie
  9. ERIC JAN JOOSSE VIJFENTWINTIG JAAR DIRIGENT Geef een reactie